Jak przyrządzić najlepszą kawę?
Z Kamirą musisz się zaprzyjaźnić, poznać ją i nauczyć się, jak wykorzystać jej wszystkie możliwości. Każda kolejna kawa będzie lepsza, z każdą kolejną filiżanką będziesz coraz bardziej przekonany, że Kamirę musisz mieć zawsze przy sobie…
Będziesz zaskoczony, ile smaków może mieć kawa.
- Do przygotowania espresso nie stosuj kawy drobno mielonej. Najlepsze efekty daje stosowanie mieszanki przeznaczonej do zwykłych ekspresów.
- Najlepsza pianka powstaje przy zastosowaniu mieszanki arabiki z robustą.
- Kamira wydobywa z kawy to, co w niej najlepsze (to, co gorsze też…). Przekonasz się, że każda inaczej smakuje. Znajdź najlepszą dla siebie.
- Nie wlewaj do zbiornika na wodę za dużo płynu – może to negatywnie wpłynąć na jakość kawy.
- Używaj wody o niskiej zawartości wapnia i innych minerałów (miękka woda).
- By osiągnąć najlepsze efekty, przed przygotowaniem napoju wstępnie ogrzej ekspres: zamknij zawór (ustaw w pozycji poziomej), podstaw naczynie pod filtr i umieść ekspres na chwilę na źródle ciepła ustawionym na maksimum.
- Przed pierwszym użyciem lub po dłuższym okresie nieużywania przeczyść urządzenie poprzez minimum dwukrotne przygotowanie napoju (z małą ilością kawy).
Eksperymentuj!
Zmieniaj rodzaje kawy i wielkość porcji. Reguluj temperaturę i ilość wody. Spędź z Kamirą trochę czasu i przygotuj idealną kawę dla siebie.
Top