Free WordPress Templates

Ekspres do kawy

Kremowe espresso w Twoim domu

Każdego ranka setki tysięcy osób budzi się z myślą o świeżej, aromatycznej kawie. Takiej, która poprawia humor, rozbudza optymizm, dodaje energii i zachęca do spotkań. W nadziei na doskonały dzień miłośnicy kawy wsypują do szklanki swoją ulubioną mieszankę, rozpuszczają reklamowany w telewizji proszek albo przyciskają magiczny guzik uruchamiający skomplikowaną maszynerię… Nie chcą pamiętać o tym, że droga do rozkoszy i doskonałości jest drogą wyrzeczeń, prób i błędów.

Tę drogę przeszedł Sycylijczyk Nino Santoro, który zapragnął doskonałej kawy, którą można byłoby przyrządzić w domu, w pracy, na wakacjach, u znajomych – wszędzie, gdzie znajdą się ludzie gotowi wziąć udział w degustacji idealnego espresso.

Po latach prób powstała Kamira. Wyjątkowy ekspres do kawy.

Intensywna kremowa przyjemność

Dzięki technologii użytej przy budowie ekspresu Kamira cenne olejki zawarte w kawie są delikatnie przenoszone do kubka, nadając napojowi pełną smaku kremową konsystencję podkreśloną intensywnym aromatem wybranej mieszanki. Niezależnie od tego, jakiej kawy użyjemy – mocno lub słabo palonej, tradycyjnej czy bezkofeinowej – espresso z Kamiry jest zawsze wyjątkowe.

  • Kamira – wszędzie tam, gdzie ty
    Ekspres działa niezależnie od źródła ciepła. Piecyk gazowy? Płyta elektryczna? Indukcyjna? Maszynka turystyczna? Grill? Ognisko? Twoje espresso jest zawsze z Tobą. Można go używać w domu, w biurze czy na działce. Jest idealnym rozwiązaniem dla żeglarzy, turystów i wszystkich, którzy lubią nieutarte szlaki.
  • Kamira – szybka
    Ekspres Kamira jest wykonany ze stali nierdzewnej, czyli z materiału, który doskonale przewodzi ciepło. Dzięki szerokiej podstawie, na średnim ogniu, ogrzewa się w ciągu kilkunastu sekund. Gdy jest zimny, pierwsze krople kawy pojawiają się od 60 do 90 sekund po umieszczeniu na źródle ciepła, gdy jest rozgrzany trwa to o połowę krócej (30-40 sekund). Gdy ekspres ustawimy na ogniu razem z filiżanką, ogrzeje się ona w naturalny sposób.
  • Kamira – ekonomiczna
    Koszt kawy przyrządzonej za pomocą Kamiry to ok. 70 groszy, czyli dwa razy mniej, niż kawy z kapsułki, trzy razy mniej, niż z elektronicznego ekspresu ciśnieniowego i dziesięć razy mniej, niż w lokalu.
  • Kamira – ekologiczna
    Kapsułki, saszetki, zużyte filtry do kawy? Nic z tego. Tylko woda, kawa i ciepło. Korzystając z Kamiry nie wytwarzasz żadnych śmieci.
  • Kamira – trwała
    Opatentowane rozwiązania zastosowane w Kamirze powodują, że ekspres niemal nie podlega zużyciu. Jest skonstruowany tak, aby służyć przez długie lata. Każda jego część może zostać w prosty sposób wymieniona, a zużyta – zutylizowana.

 

Top